Aankondiging werkzaamheden Stedin Oudewater

Stedin is uw energienetbeheerder. In uw regio zorgen wij dat u over gas en elektriciteit beschikt. Om de kwaliteit van uw energievoorziening optimaal te houden, voeren we binnenkort onderhoudswerkzaamheden uit. De werkzaamheden worden uitgevoerd door onze aannemer Infra-Elite dat onderdeel is van Van Voskuilen.

Versnelde gasvervanging
Stedin werkt (zoals alle netbeheerders) sinds 2009 aan het grootschalig vervangen van gasleidingen van grijs gietijzer en asbestcement. Dit doen we om het gasnet zo betrouwbaar en veilig mogelijk te houden. Op dit moment kijkt Stedin met gemeenten in hoeverre het mogelijk is om de resterende grijs gietijzer en asbestcement gasleidingen extra versneld te vervangen. In Oudewater worden de gasleidingen ook versneld vervangen. Samen vergroten we hiermee nog verder de veiligheid van ons energienet.

Planning
De werkzaamheden in uw buurt zijn gepland vanaf vrijdag 22 oktober 2021 en duren tot ongeveer vrijdag 12 november 2021. In bijgevoegde kaart kunt u de fasering per straat zien.

Werkzaamheden

  • Wij vernieuwen de gasleidingen in uw straat. Wij sluiten de leidingen vanaf uw woning hierop aan. Mochten wij aan de gasaansluiting in uw pand moeten werken, dan maken wij hiervoor altijd eerst een afspraak.
  • De monteurs van Infra-Elite werken op werkdagen tussen 07:00 uur en 17:00 uur.
  • Voor het vervangen van de gasleiding in uw straat kan het zijn dat een deel van de weg en/of trottoir wordt afgezet. Woningen en winkels blijven altijd bereikbaar, maar mogelijk ondervinden zij enige hinder
  • Op bepaalde momenten wordt de levering van gas voor een gehele werkdag onderbroken. Over de data en tijden informeren wij u tijdig per brief.

Vervangen door ‘relinen’
Wij vervangen uw gasleidingen via de techniek ‘relinen’. Hierbij wordt een nieuwe leiding in de oude leiding geschoven waardoor deze weer decennialang mee kan. Voordeel van deze techniek is, dat niet de hele leiding hoeft te worden opgegraven en vervangen. De werkzaamheden gaan daarom veel sneller dan op de traditionele manier (de hele straat open graven) en de overlast is veel minder. Toch zal het onvermijdelijk zijn dat u onze werkzaamheden ziet en hoort. Zo wordt de leiding op een aantal plekken open gegraven. Deze plekken zijn met rood op de bijgevoegde kaart zichtbaar gemaakt. Op deze plekken kan de geluidsoverlast voor een korte periode als vrij heftig ervaren worden vanwege machines en (vracht)wagens. Wij proberen altijd om de overlast voor u zo beperkt mogelijk te houden en hebben regelmatig overleg met de gemeente over de werkzaamheden. Heeft u vragen over de werkzaamheden, aarzel dan niet om de monteurs van Infra-Elite aan te spreken of contact op te nemen.

COVID-19
Wij werken volgens de geldende richtlijnen in verband met COVID-19 (coronavirus). Dit om zowel de bewoners als medewerkers te beschermen. Wij treffen extra hygiënemaatregelen en houden voldoende afstand om u als klant – juist nu – zoveel mogelijk van betrouwbaar gas en elektriciteit te blijven voorzien. Voor meer informatie kunt u kijken op www.stedin.net/corona

Meer informatie
U bent uitgenodigd om al uw vragen te stellen aan de omgevingsmanager van Infra-Elite. U kunt hiervoor bellen of een persoonlijke afspraak inplannen. Hiervoor kunt u op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.00 uur bellen met dhr. E. de Wit (Infra-Elite), te bereiken op 06 –15437722 of via mail e.de.wit@infra-kennis.nl.