BVO_jubileumfeest_oudewater

Bedrijven Vereniging Oudewater bestaat 20 jaar.

Wat waarschijnlijk niet bij iedereen bekend is is dat de BVO in 1999 is opgericht als Belangen Vereniging Bedrijven Tappersheuldoor onder andere Philip van de Hadelkamp en Rob van Vliet.

De eerste Voorzitter was Gerard Hogendijk voormalig eigenaar van Pricor.  Nadat hij was overleden werd Jan van Dam, letterlijk tijdens een vergadering naar voren ‘geschoven’ met stoel en al als bestuurslid.  Hij wilde dit eigenlijk niet maar uiteindelijk is het goed uitgepakt, want hij heeft 10 jaar in het bestuur gezeten waarvan 7 jaar als voorzitter! 

In 2006 gaf Jan van Dam het voorzitterschap over aan Rob Stekelenburg. Dat was ook het moment dat de belangenvereniging Bedrijven Tappersheul werd omgedoopt tot in Bedrijvenvereniging Oudewater en dat is het nu nog steeds.

Piet Six nam de voorzittershamer over van Rob , het BVO-café werd geïntroduceerd en met veel passie, samen met Fred van Schaik en Rob Louwer, heeft Piet zes jaar aan het roer gestaan van de BVO. De groei zat er in, het leden aantal ging in die tijd van 70 naar 120.

Inmiddels is Marleen van Dam voorzitter en heeft de BVO inmiddels 155 leden!  De BVO-visie is dat we de ondernemerskansen in onze regio zo veel mogelijk optimaliseren en dat kan alleen als we de krachten van alle ondernemers in de gemeente Oudewater bundelen en opereren als één grote belangenvereniging.

Het jubileumfeest van afgelopen zaterdag was in het Muziekhuis. 160 gasten genoten van de culinaire hoogstandjes van 3 Keuken Bar, Joia Brasserie, Abrona, BBQ Partyservice en DON Food & Events. Dit alles ondersteund met fantastisch weer, en geweldige live muziek. 

Wethouder Bob Duindam nam nog even het woord en onderschreef de importantie van een bedrijvenvereniging als de BVO. “Maar liefst tweederde van de beroepsbevolking is werkzaam bij een bedrijf uit Oudewater. En door de nieuwe economische agenda van Oudewater is de samenwerking tussen gemeente en de BVO beter dan ooit”, aldus Bob Duindam. 

Als dank voor zijn motiverende woorden ontving de wethouder uit handen van BVO voorzitter Marleen van Dam een nieuw Oudewaters biertje met BVO jubileum glas. Dit speciaalbiertje is het eerste bier gebrouwen door de nieuwe onderneming Stadsbrouwerij Oudewater van Arie Mesker en Frans Verboom en wordt deze maand gelanceerd bij het grote publiek. Ieder aanwezig lid van de BVO ontving dezelfde geschenkenset als BVO-tje (Biertje-Voor-Onderweg). Het was een geslaagde avond.

Foto: Cojan van Toor Professional Photography
Foto: Cojan van Toor Professional Photography
Foto: Cojan van Toor Professional Photography
BVO voorzitter Marleen van Dam en wethouder Bob Duindam – Foto: Cojan van Toor Professional Photography
Kersverse ondernemers van Stadsbrouwerij Oudewater Arie Mesker en Frans Verboom – Foto: Aschwin Snel
Foto: Cojan van Toor Professional Photography