BVO-Outdoors langer doorwerken

BVO Outdoors: Gezond en met plezier langer doorwerken, dat kan! Onder leiding van CareerCare

Door Aschwin Snel – Voor het eerst in de geschiedenis, en zeker voor herhaling vatbaar, een ledenavond in samenwerking met de Montfoortse Bedrijvenvereniging BVM in de Klepper. Met als thema “duurzame inzet van oudere medewerkers”. Circa 12 Montfoortse ondernemers en dito Oudewaterse ondernemers waren naar de Klepper gekomen om het gepassioneerde verhaal van Hans Hattink en Rogier van Noorden aan te horen.

Onder andere aan bod kwamen de revolutie die plaats vindt op de werkvloer bij bedrijven. De robotisering, de veranderende arbeidsrelatie, vast personeel wordt flexibel en zelfstandig. Het “nieuwe werken” zogezegd. Machines nemen niet alleen spierkracht meer over maar ook denkkracht en hierin al veel verder zijn dan we denken.

Daarnaast moeten we ons realiseren dat er ook een gezondheidsrevolutie aan de gang is. 50 is het nieuwe 40, 100 worden is niet heel bijzonder meer. Het aantal ouderen, de levensverwachting, mentale flexibiliteit, de kwaliteit van ons lichaam vormen de belangrijkste sociale verandering van deze eeuw.

Duidelijk werd er uitgelegd hoe om te gaan met “veroudering” op de werkvloer, hoe hou je mensen gemotiveerd. Aansluiting van de inhoud, betekenis en waardering van het werk versus de waardes en behoeften van de werknemers.

Natuurlijk werden de ondernemers ook uitgedaagd om op een aantal stellingen in te gaan zodat het een leuk interactief geheel werd.

Aansluitend even bijpraten met de collega’s uit Montfoort. Een geslaagde avond.