Gezocht: 5 leden voor de nieuwe straatnamencommissie van Oudewater

De gemeente Oudewater is op zoek naar nieuwe leden van de commissie die namen bedenkt voor straten, parkjes en plantsoen in de gemeente Oudewater. Ik stuur u dit bericht om te vragen of u het zelf, of iemand anders in uw directe omgeving, club, vereniging of netwerk, leuk zou vinden een tijd bezig te zijn met het bedenken van straatnamen.

Waar gaat het om
Koekenfabriekhof, Wildemanstuin, 7 Augustusplantsoen en Schuylenburcht.  Dit zijn zomaar wat straatnamen die de gemeente Oudewater de afgelopen tijd rijker geworden is.

Straatnamen ontstaan niet zomaar. Die worden bedacht door leden van de commissie naamgeving van de openbare ruimte. Deze straatnamencommissie heeft een nieuwe start gemaakt. We zijn alleen nog op zoek naar vijf enthousiaste inwoners van Oudewater. Samen met een medewerker van de gemeente vormen zij de nieuwe commissie naamgeving. De leden van de commissie worden benoemd door het college van burgemeester en wethouders.

Wie zoeken we
Wij zijn op zoek naar inwoners van Hekendorp, Hoenkoop, Oudewater, Papekop en Snelrewaard. Jong en oud, man of vrouw of anders, en met een verschillende achtergrond. Net als de straatnamen zelf moet ook de commissie een afspiegeling zijn van de Oudewaterse samenleving. Wij zoeken inwoners met gevoel voor taal, cultuur en historie en betrokkenheid bij de Oudewaterse samenleving.

Hoe vaak
De commissie komt een paar keer per jaar samen om nieuwe straatnamen te bedenken. Het gaat om vrijwilligerswerk. U krijgt er dus niet voor betaald. U kunt wel een blijvende stempel op Oudewater drukken. Hoe leuk is het om door een straat te lopen met een naam die u (samen met anderen) hebt bedacht!

Wat kan ik doen
Lijkt het u wat om samen met anderen kleurrijke straatnamen te bedenken voor uw eigen gemeente? Of kent u iemand in de vereniging, club, netwerk die dat zou willen? Meld u dan aan voor de nieuwe straatnamencommissie of geef een naam door van een andere geïnteresseerde die graag aan de slag wil met straatnamen. Het liefst voor 1 maart van dit jaar. Graag wil ik dan de voornaam, achternaam, woonplaats, leeftijd en e-mailadres willen weten. Ik vraag dit om enigszins een afspiegeling van de Oudewaterse samenleving te kunnen maken en om contact te kunnen leggen met geïnteresseerden.

Vragen
Wilt u meer weten, stuur mij dan een e-mailbericht. Als u mij uw telefoonnummer of van een andere geïnteresseerde doorgeeft per e-mail, dan bel ik op om meer informatie te geven en vragen te beantwoorden.

Ik ben benieuwd!
Alvast bedankt voor de reactie,
Cees de Heer

heer.c@woerden.nl