Gronduitgifte Tappersheul III gestart

Vijf ondernemers kopen elk een kavel van de gemeente Oudewater om met elkaar een bedrijvenhof te bouwen. Alle vijf bedrijven zijn op Tappersheul gevestigd, en kunnen daar niet groeien. Het tekenen van de koopovereenkomsten markeert een volgende mijlpaal in de uitbreiding van het bedrijventerrein.

In 2017 zijn de spelregels voor vestiging van bedrijven op Tappersheul II met de gemeenteraad vastgelegd. De vijf bedrijven die nu een kavel kopen zijn Francken & Vermeij, ACC Industries, Van Dam Interieurbouw, Aqua & Co en Van Baaren Stukadoors. De bedrijven hebben zich al in 2017 ingeschreven.

Voor kleinere ondernemers op een bedrijventerrein is maatwerk vrijwel onmogelijk. Nu kan dit maatwerk wel geboden worden. En is in goede samenwerking met de ondernemers de opzet van een bedrijvenhof ontstaan, met eenheden van 150 m2 tot 1.000 m2. De vijf ondernemers zijn gezamenlijk naar één architect gestapt. Dat resulteert in een functionele werkomgeving met één representatieve uitstraling en voor elk bedrijf een eigen pand.

Na het zetten van de grond kan naar verwachting in 2023 met de bouw van de eerste bedrijfspanden gestart worden. Met de overige ingeschreven ondernemers wordt nog onderhandeld. De verwachting is dat dat gedurende dit jaar leidt tot uitgifte van de volledige 3 hectare.