Groot onderhoud Johan J. Vierbergenweg en Zwier Regelinkstraat

Gemeente Oudewater houdt haar openbare ruimte graag veilig en leefbaar. Veilige en goed begaanbare wegen zijn hierbij belangrijk. De Johan J. Vierbergenweg en Zwier Regelinkstraat zijn toe aan groot onderhoud. Daarom voert de gemeente vanaf 11 mei tot en met eind juli 2020 werkzaamheden uit. “Een goede balans tussen de efficiëntie van de werkzaamheden en het beperken van de overlast voor de omwonenden en de gebruikers van de weg is daarbij erg belangrijk”, aldus wethouder Walther Kok.

Het wegdek is aan het eind van zijn levensduur en de afwatering vertoont gebreken. Hierdoor blijft er regelmatig water op het wegdek liggen. Van 11 mei tot eind juli voert de gemeente werkzaamheden uit om het asfalt te vervangen en de omgeving op te knappen. Ook worden afvoerleidingen gecontroleerd en waar mogelijk afgekoppeld van het riool. Op deze manier zorgen we ervoor dat deze belangrijke verbindingswegen richting Oudewater weer mooier, veiliger en leefbaarder worden gemaakt. Nu en voor de toekomst.

Locatie van de werkzaamheden
De werkzaamheden vinden plaats tussen de rotonde van de N228 en de Achterwetering, tevens de provinciegrens met Zuid-Holland. De werkzaamheden aan de Johan J. Vierbergenweg en Zwier Regelinkstraat worden uitgevoerd in vier hoofdfasen, in verband met de bereikbaarheid voor de omwonenden.

Werktijden en overlast
De werkzaamheden worden vooral in de avond en ’s nachts uitgevoerd. Op deze manier kunnen omwonenden de weg overdag blijven gebruiken. In de avond en nacht zet de aannemer waar dit mogelijk is een halve rijbaan af, zodat bestemmingsverkeer langzaam langs het werkgebied kan rijden. Wanneer de weg toch geheel moet worden afgesloten, geldt er een omleiding. De omleidingen worden dan met bebording aangegeven. Doorgaand verkeer wordt wél om Oudewater heen geleid, om drukte op de wegen te verminderen. Houd dus rekening met een langere reistijd.

Planning en omleidingen
De directe omgeving wordt voor de aanvang van een nieuwe fase geïnformeerd over de specifieke werkzaamheden en de omleiding(en) waar zij mee te maken krijgen. Ook worden de omleidingen bij volledige wegafsluiting gecommuniceerd via de website van de gemeente Oudewater, de Infopagina in de IJsselbode en de social media kanalen van de gemeente.

Wilt u de planning van de werkzaamheden volgen? Dit kan op de website van de gemeente Oudewater: www.oudewater.nl/vierbergenweg. De gemeente houdt de tekst op deze pagina actueel.