Informatieavond Masterplan Binnenstad Oudewater

In 2017 heeft de gemeenteraad het Masterplan Binnenstad Oudewater aangenomen. De gemeente wil een prettig en sfeervol woonklimaat creëren met kansen voor winkels, ondernemers en horeca. Een plek waar bewoners en bezoekers graag komen. Een mooie uitdaging om de binnenstad van Oudewater mooier, veiliger en leefbaarder te maken.

Hierbij informeren wij u over het vervolg op het Voorlopig Ontwerp en de informatieavond die wij organiseren.

Afstemming Voorlopig Ontwerp met omgeving
In de volgende fase van het Masterplan is het de bedoeling om in fases de Korte Havenstraat, de Leeuweringerstraat, de Donkere Gaard en de Peperstraat (de zogenaamde ‘H-vorm’) aan te pakken. Op 9 mei jl. heeft de gemeente een inloopavond georganiseerd. Tijdens deze avond was er de mogelijkheid het Voorlopig Ontwerp in te zien en veel bewoners maakten van deze gelegenheid gebruik en gaven verschillende aandachtspunten mee. Samen met de ontwerper hebben we gekeken welke aanpassingen er mogelijk zijn.

Informatieavond
De vervolgstap is dat het Voorlopig Ontwerp en de varianten aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. We willen u als omwonenden daar graag over informeren en ingaan op veel gestelde vragen / opmerkingen. We organiseren daarom op woensdagavond 25 mei een informatieavond. Tijdens deze avond bent u om 19:30 uur welkom in het Oude Stadhuis. U krijgt dan uitleg over het Voorlopig Ontwerp en de verschillende varianten. Daarnaast schetsen we het vervolg van het proces, in welke stappen gaat de herinrichting verder invulling krijgen. Uw feedback stellen we ook deze avond graag op prijs en waar mogelijk wordt er dan in de volgende fase (het Definitief Ontwerp) rekening gehouden met uw reactie. Aandachtspunt is dat de feedback die wij tijdens deze avond ontvangen, pas wordt verwerkt in de volgende fase.

Datum 25 mei 2022
Tijd: van 19:30 uur tot 20.30 uur
Locatie: Oude Stadhuis (Visbrug), ingang via Kapellestraat.

In tegenstelling tot de vorige twee informatieavonden is dit een plenaire avond en geen inloopavond. De presentatie zal starten om 19:30 uur.

Meer informatie
Meer informatie over de herinrichting van de Markt en omgeving vindt u op: www.masterplanoudewater.nl/projecten. Ook vindt u hier meer informatie over andere projecten die op dit moment spelen in de binnenstad.

Vragen
Heeft u nog vragen en/of opmerkingen, neemt u dan contact op met Lorrain Hoekmeijer. Dit kan telefonisch door te bellen naar: 14 0348, of via e-mail: masterplan@oudewater.nl.