Meldingen in de openbare ruimte (MOR)

Begin augustus is de gemeente Oudewater en Woerden overgestapt op een nieuw meldingen systeem op kaart. Via een uniek systeem kunnen er meldingen gedaan worden die opvallen in de openbare ruimte. U kunt hierbij denken aan kapotte straatverlichting, losse stoeptegels, zwerfvuil, een gat in de weg of overhangend groen. Waar meldingen voorheen via allerlei kanalen bij ons binnen kwamen, wordt dit nu verzameld in één systeem. Dit zorgt ervoor dat er een beter overzicht is van het aantal meldingen en de aard van de melding. De melding gaat direct naar de behandelend medewerker en/of aannemer. De inwoner ontvangt een automatische terugkoppeling wanneer de melding is afgehandeld of ontvangt een bericht met een verwachting wanneer deze afgehandeld kan worden. De nieuwe MOR applicatie (meldingen openbare ruimte) gaat helpen de dienstverlening naar een nog hoger niveau te brengen. 

Uit het verleden is gebleken dat een wijk- of dorpsplatform vaak het onderwerp meldingen in de openbare ruimte op de agenda heeft staan. Hierdoor is het nog interessanter voor u om te weten wat er allemaal mogelijk is. Zo kunnen wij u ook gegevens aanreiken en of u kunt live volgen op onze site wat de status is van een melding. 

Heeft u behoefte aan een presentatie over de nieuwe manier van melden en wat de mogelijkheden zijn dan kom ik graag een korte presentatie geven. Als u hier gebruik van wilt maken laat mij dit weten via pels.m@woerden.nl  

Wil u niet wachten ga naar de website doe een melding of bekijk de meldingen die al gedaan zijn.