TouwTrein Oudewater

Nieuwe toeristische attractie Oudewater

Sponsors, bestuursleden en chauffeurs gezocht voor de TouwTrein Oudewater. Informatie avond 24 mei, 19.30 uur Touwmuseum.

Na een degelijke voorbereiding ziet het er naar uit dat Oudewater nog dit jaar een nieuwe toeristische attractie erbij krijgt: De TouwTrein. Naar een idee van Els Harzing-Dam zijn Hans Koopman (voorzitter Touwmuseum) en Jeroen Harzing (secretaris BVO) in 2017 aan tafel gaan zitten om te bekijken of dit te realiseren is. Met de TouwTrein willen we het buitengebied van Oudewater verbinden met het historische centrum.

In het buitengebied rondom Oudewater zitten genoeg bedrijven en locaties die de moeite waard zijn om te bezoeken. De route van de TouwTrein loopt door het centrum van Oudewater en strekt zich vervolgens uit richting de Kersentuin (richting Hekendorp) en de Theetuin (richting Linschoten). Bezoekers kopen een kaartje en kunnen de hele middag gebruik maken van het TouwTreintje (hop on- hop off systeem). Onderweg krijgen ze uitleg over de markante punten in en rondom Oudewater. De exacte route is nog niet bekend. Het uitgangspunt is dat de eventuele winsten van de exploitatie van de TouwTrein ten goede komen aan het Touwmuseum Oudewater.

Hans Koopman en Jeroen Harzing zitten in het bestuur van oprichting. Zodra de nieuwe stichting Toeristische Touwtrein Oudewater dit voorjaar is opgericht wordt Jeroen Harzing voorlopig de voorzitter. In de raad van advies zitten Leffert Kuik, Jan van Dam, Piet Six, Els Harzing-Dam en Hans van Raay. Zij zijn vanaf het begin betrokken geweest bij de uitwerking van de plannen. Cees Loef en mevrouw Jansen van Notariskantoor Oudewater zijn betrokken bij de uiteindelijke inhoud van de stichting. Mans La Lau gaat de chauffeurs opleiden. En Dennis de Cauwer van de gemeente Oudewater wijst ons de weg in ‘vergunningenland’ en andere noodzaken rondom een dergelijk project.

De financiering voor de aanschaf van de TouwTrein is in principe rond, op voorwaarde dat we extra sponsors, een stevig bestuur en een team (vrijwillige) chauffeurs op de been krijgen. Omdat 2 bestuursleden van de BVO (Hans van Raay en Jeroen Harzing) nauw betrokken zijn bij de totstandkoming van dit plan, hebben van het BVO-bestuur ruimte gekregen om binnen het BVO netwerk bestuurders, vrijwilligers en (hoofd)sponsors te werven.

Op donderdag 24 mei is er een informatie avond in het Touwmuseum. Deze begint om 19.30 uur. Belangstellenden, mogelijke bestuurders, vrijwilligers en (hoofd)sponsors zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Hans Koopman en Jeroen Harzing zullen tijdens de avond een uitgebreide presentatie geven van de plannen en de organisatie.

De TouwTrein is een mooie, charmante manier om eens op andere wijze kennis te nemen van de Oudewaterse geschiedenis en omgeving. We zoeken vrijwilligers, sponsors en bestuurders die dat ook vinden. Vrijwilligers verdienen een centje bij (vrijwilligersvergoeding + aandeel fooienpot), zijn 18 jaar of ouder en in bezit zijn van een rijbewijs.

Dus loop op donderdag 24 mei om 19.30 uur binnen bij Het Touwmuseum, Reijersteeg 4, Oudewater. Ook studenten die een stageplaats zoeken en mensen met een lichamelijke handicap nodigen we van harte uit te komen.