Opknappen bushaltes

Binnenkort gaan wij de bushaltes Lijnbaan, Tappersheul en Papekop opknappen aan beide kanten van de weg. Hierdoor kan er extra reistijd ontstaan voor u en/of uw medewerkers. 

Waarom gaan we de bushaltes opknappen?
Sinds december 2022 rijdt er een lijnbus langs deze bushaltes. De huidige bushaltes zijn nog niet goed ingericht voor dit type bus. Daarnaast zijn de bushaltes niet toegankelijk voor mindervalide, blinde en slechtziende mensen. Daarom passen we de bushaltes aan.

Wat gaan we precies doen?
De bushaltes worden langer. Ook komt de bushalte op standaardhoogte. Dit zorgt ervoor dat mindervaliden makkelijker de bus kunnen betreden en verlaten. Daarnaast komen er ribbeltegels en waarschuwingstegels. Hierdoor kunnen slechtziende en blinde mensen de looprichting makkelijker volgen en worden ze gewaarschuwd voor een oversteekplaats.

Wanneer?
We gaan werkzaamheden aan de bushaltes uitvoeren op de volgende data:

  • Bushalte Lijnbaan: Week 29 en 30. Van maandag 15 juli tot en met 26 juli.
  • Bushaltes Papekop en Tappersheul: Week 34 en 35. Van maandag 19 augustus tot en met 30 augustus.

Wat merkt u ervan?
Autoverkeer
Door de werkzaamheden zal er soms een deel van de weg afgesloten zijn. We proberen zoveel mogelijk buiten de spitstijden te werken. Hierdoor is er zo min mogelijk extra reistijd voor autoverkeer. Er zijn verkeersregelaars  om het verkeer te leiden.

Bus
De haltes blijven open. Er komen tijdelijke haltes op maximaal 21 meter afstand van de normale halte.

Fietsers
Er is een kleine omweg waar fietsers kunnen oversteken. Er komen borden die de weg wijzen.

Vragen
Heeft u nog vragen of opmerkingen over dit plan? Neem dan contact op met Johan Zuiderveen door te bellen naar 14 0348 of door te mailen naar verkeer@woerden.nl. Wij helpen u graag.