TEK aanvragen

Met het begin van de lente op 21 maart opent ook de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Is uw mkb-onderneming energie-intensief? Kijk dan of u in aanmerking komt voor TEK. Met deze tegemoetkoming geven we u een adempauze zodat u uw bedrijf toekomstbestendig kunt houden. Vandaag is de regeling officieel gepubliceerd in de Staatscourant.

TEK aanvragen
Vraag TEK aan van 21 maart 2023 09.00 uur tot en met 2 oktober 2023 17.00 uur. De regeling geldt met terugwerkende kracht van 1 november 2022 tot en met 31 december 2023. Dit zijn de belangrijkste voorwaarden:

  • Uw energiekosten bedragen minimaal 7% van uw totale omzet (energie-intensiteitseis);
  • U bent mkb’er volgens de mkb-toets van de Europese Commissie;
  • U heeft een zakelijk energiecontract dat op naam van uw onderneming is afgesloten;
  • Uw onderneming is uiterlijk 31 december 2022 bij KVK ingeschreven.

Wij verwachten veel aanvragen, dus het kan erg druk zijn. Houd u hier rekening mee? U hoeft niet meteen de eerste dag aan te vragen.

Energie-intensiteit berekenen

Om TEK te ontvangen, moeten uw energiekosten minimaal 7% van uw omzet bedragen. We berekenen dit met uw omzet, de modelprijs voor energie en uw standaardjaarverbruik. Op onze website staan enkele voorbeelden. Deze video over de energie-intensiteitseis geeft daar uitleg over. Zo schat u in of u in aanmerking komt.

Vragen?
Heeft u een vraag? Wij zijn er voor u. Stel deze dan via onze livechat op www.rvo.nl/tek (klik op de oranje chatballon onder in beeld) of bel naar 088 042 4460. Onze medewerkers staan op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur voor u klaar.

Voor nu zijn dit de belangrijkste ontwikkelingen rondom TEK. Ook de komende tijd houden we u graag op de hoogte.