Uitnodiging Forumdebat VVD Lopikerwaard

 IJSSELSTEIN, LOPIK, MONTFOORT, OUDEWATER, WOERDEN – Vlot van en naar je werk? Hoe belangrijk is je leefomgeving voor je gezondheid? Hoe houden we onze binnenstad levendig? Thema’s die ons raken. In de Lopikerwaard en de directe omgeving. Op woensdag 12 september organiseert Lokaal netwerk VVD Lopikerwaard, in samenwerking met de Utrechtse Statenfractie een forumdebat over werk en verkeer in en rond de Lopikerwaard. Trekken we de stadsregio in? Zijn we stadsregio? of houden we werk dicht bij huis? Een forumdebat met bestuurders, ondernemers en belangstellenden over economie in Utrecht-West, ter inspiratie voor de Statenverkiezingen. De avond wordt geleid door VVD Tweede Kamerlid Zohair El Yassini.

 In aanloop naar de Provinciale Staten – en Waterschapsverkiezingen wil VVD netwerk Lopikerwaard de Statenfractie en de schrijvers van het provinciale verkiezingsprogramma inspireren over de bereikbaarheid van de Lopikerwaard van en naar de stadsregio, en wat daarin de ambities van onze ondernemers zijn. De avond vindt plaats bij veilinghuis MPO Heritage auctions Europe, aan de Energieweg 7 in IJsselstein. Te gast zijn o.m. gedeputeerden Dennis Staal (VVD) en Pim van den Berg (D66). Maak kennis met statenleden, kandidaat-statenleden en de wethouders en ondernemers uit de Lopikerwaardgemeenten. Fractievoorzitter Arthur Kocken en lijsttrekker André van Schie hebben het debat vast in de agenda gezet. 

De VVD afdelingen in IJsselstein, Lopik, Montfoort en Oudewater zijn in 2016 samengegaan in één lokaal netwerk. Netwerk-voorzitter Huib Veldhuijsen: ‘Met de VVD fracties in de Lopikerwaard en de VVD-D66 fractie in Oudewater, maar ook vanuit netwerk Vecht en Venen, zijn we altijd op zoek naar podia om verbindende thema’s te bespreken. We zien dat uitbreidingswensen en verkeersvraagstukken vaak in cirkeltjes achter elkaar blijven aanrijden. Onze binnensteden worden opgevreten door de groeiambitie van de stadsregio en de doorstroom van en naar de Lopikerwaard verdient verbetering. Kortom, een goed gesprek tussen samenleving en politici is op zijn plaats. We vonden bestuurders, ondernemers, aangrenzende netwerken en Statenfractie daarvoor meteen aan onze zijde.’

Iedereen welkom
Deelname staat open voor iedereen. Lid of geen lid. Ondernemer of werknemer. Woensdag 12 september, 20.00 uur. Inloop 19.30 uur. Aanmelden is gewenst: secretariaat@vvdlopikerwaard.nl. Meer informatie over VVD netwerk Lopikerwaard: lopikerwaard.vvd.nl en over de politiek van de statenfractie: provincieutrecht.vvd.nl. 

Programma
19.30 uur inloop
20.00 uur welkomstwoord
20.05 uur inleiding gastbedrijf MPO I Heritage Auctions Europe.
20.15 uur debatronde I
20.55 uur pauze
21.10 uur debatronde II
21.50 uur conclusies ter inspiratie
22.00 uur netwerkborrel en bitterballen

Download hier de volledige uitnodiging.