BVO_ALV_Oudewater_SNE2717

Verslag jaarvergadering 2019

Dit jaar was de keuze gevallen om de vergadering te houden bij trouw lid Wim van Dam van Bosch Car Service Van Dam aan de Goudsche Straatweg. De zaak was keurig aangekleed door Wim, door Klaproos en door Joia die de catering mocht verzorgen. Iets later dan gepland werden we welkom geheten door Marleen met aansluitend een kort woord van de gastheer. 

De notulen van de jaarvergadering 2018 werden door de 60 tal aanwezigen goedgekeurd. 

Aansluitend werden de nieuwe leden genoemd en 3 daarvan aanwezig, te weten Francine Lameris van Vergaderen in de Hooiberg, Don Janmaat van Don Food & Events en Ben Breedveld van o.a. Oudewater Werkt, mochten zich kort even voorstellen, wie ze zijn en wat ze doen.  

De kascontrolecommissie werd bedankt voor hun werkzaamheden en Wim van Dam is gekozen tot nieuw lid hiervan. 

Penningmeester Hans van Raay mocht weer het financiële verslag op zich nemen. Veel vragen van de leden met betrekking tot de kosten voor Oudewater Werkt, Marleen vult aan waarom hiervoor gekozen is en doet een weergave van de positieve resultaten tot nu toe. Ben Breedveld springt bij en stelt voor om voor het 2e jaar een projectgroep samen te stellen, Jan van Dam is enthousiast. Verder volgt een discussie over de kosten voor het jubileumfeest. Hans licht dit toe, we bestaan maar 1 x 20 jaar en als we het doen doen we het goed, het is voor alle leden.  Goed feest kost nu eenmaal geld. Oudewaterse ondernemers worden er volop bij betrokken.

Wisseling in bestuur. Jeroen gaat ons verlaten en Mike Zengerink volgt hem op. Marleen doet oproep voor opvolging en meld dat dit haar laatste jaar is.  

Om de leden wat actiever bij de vergadering en de vereniging te betrekken hadden e een vragenronde samengesteld waaraan een ieder via zijn mobiel mee kon doen. De resultaten hiervan zijn separaat bijgevoegd. Klik hier voor het excelbestand met alle uitslagen.

Jeroen geeft nog uitgebreid aanvullende uitleg over Oudewater Werkt. De cijfers op een rijtje welke weergeven dat het voor een aantal bedrijven goed werkt. Download hier de statistieken van het eerste jaar (10 maanden in 2018)

Als laatste werd een podium gegeven aan Marlous Birkhoff om haar verhaal over WTT (Woerdens Techniek Talent) te doen. Het platform in de regio wat zich hard maakt om meer mensen, jongeren, enthousiast te krijgen voor de techniek. Er is nu al een groot tekort aan technisch talent en dit probleem wordt in de toekomst alleen maar groter.  

64 leden waren aanwezig bij de algemene leden vergadering van 2019
De kascommissie gaf haar goedkeuring…
Steak tartaar, noedels met kipspiesjes en bananoffee van Joia Brasserie vielen goed in de smaak!
Marlous Birkhoff licht de doelen van Woerdens Techniek Talent toe.
De ALV werd interactief omdat je via je eigen smartphone kon stemmen op 12 verschillende stellingen.