Wie transformeert De Klepper tot huiskamer van de stad? 

Vanaf vandaag zoekt Oudewater een nieuwe eigenaar voor De Klepper. Voor veel inwoners van Oudewater een pand met veel herinneringen. De Klepper krijgt een maatschappelijke bestemming en moet gaan dienen als ‘huiskamer van de stad’.

De Klepper is van groot belang voor de Oudewaterse samenleving. Het is een pand met geschiedenis. Het was ook een plek voor feesten, partijen en condoleances. Inwoners van Oudewater hebben een band met De Klepper. Door de jaren heen is de staat van het pand verslechterd en is steeds meer duidelijk geworden dat het pand vernieuwing nodig heeft om voort te blijven bestaan. De raad van de gemeente Oudewater heeft in februari 2022 op hoofdlijnen het programma voor de nieuwe Klepper vastgesteld. De gemeente Oudewater is opzoek naar een partij die dit programma wil verwezenlijken.

De huiskamer van de stad
De nieuwe Klepper moet weer een ontmoetingsplaats worden voor de Oudewaterse samenleving. Een plek met een maatschappelijke invulling waar de bibliotheek, loketfuncties en gemeentelijke werkplekken deel van uitmaken, samen met ondersteunende horeca. De gemeente hoopt de koopovereenkomst in december volgend jaar te kunnen sluiten. Potentiële kopers kunnen zich melden bij makelaar Redres: https://denieuweklepper.nl/

Stadskantoor Oudewater
Eerder werd al bekend dat het stadkantoor van Oudewater ook een andere bestemming krijgt. We werken nog aan de verkoop hiervan. Zodra de verkoop hiervan rond is, zal ook de gemeente het burgerloket gaan huisvesten in de huiskamer van de stad.