Irina zoekt een kans

‘Ik zoek geen baan ik zoek een kans’

Op donderdag 2 maart 2017 zaten Sabrina van den Hoek (FermWerk) en Astrid van Jaarsveld (BVO) bij elkaar om de mogelijkheden tot samenwerken verder vorm te geven. Enerzijds Ferm Werk die mensen stap voor stap uit de uitkeringspositie willen laten komen, anderzijds BVO-leden die open staan voor, en energie halen uit een kans creëren. In 2015 vertelde Ronald van Droogenbroek in het BVO-café over Ferm Werk. Tijdens het brain-stormen er na werd door de leden gevraagd om de kandidaten voor te stellen. Dit geeft ons meer informatie. Zo is het gemakkelijker om te bedenken of je in jouw onderneming een win-winsituatie kunt creëren.  De overleg momenten met FermWerk hebben geleid tot het besluit om vanaf maart 2017 in elk BVO Bulletin een profiel te laten zien van een kandidaat.

Ben jij…?

Je hebt als ondernemer een neus voor ‘het gat in de markt’, voor kansen die je pakt. Je bedrijf is na de crisis gaan stabiliseren, misschien zelfs weer aan het groeien. Je krijgt energie als jouw medewerkers, hun hart voor de zaak laten spreken en de mouwen voor het bedrijf opstropen. Jij gaf ze die kans en ze pakten die met beide handen aan. Ze zijn je er nu nog dankbaar voor! Dat geeft je energie! Een gezonde onderneming is één, iets betekenen voor een ander is een zekere tweede drijfveer. Jouw mensen weten dat. Je hebt wel weer zin om iemand blij te maken met een kans.

Kansen creëren

Vaak gaat het om (ex-) statushouders met een afgeronde opleiding in het land van herkomst. Het zijn dus vaak vluchtelingen, die gevaar, of oorlogsdreiging zijn ontvlucht. Door gebrekkige kennis van de Nederlandse taal en vanwege het feit dat diploma’s vaak niet één op één omgezet kunnen worden, probeert men zich in Nederland te laten omscholen, vaak op een wat lager niveau. Deze mensen hebben een goed stel hersenen en willen, met de gebrekkige kennis van de taal, wel graag werken. Dat is immers wat ze gewend waren in hun land van herkomst.

BVO-leden hebben hun hart op de goede plaats zitten, en omdat economisch de wind de goede kant op lijkt te waaien, is er mogelijk wat ruimte om een kans te creëren. Voor de ondernemers die deze energie willen inzetten biedt FermWerk elk bulletin een profiel aan. Deze maand Irina uit Rusland.
 
Irina is een slimme, gemotiveerde, accurate dame die net als haar ouders in Oudewater woont. Al bijna 3 jaar lang ondersteunt zij vrijwillig naar goede tevredenheid de St. Jozefschool in Oudewater (basisschool). Hier heeft zij een aantal administratieve taken en doet ook kleine huishoudelijke werkzaamheden. Ze doet dit volgens de directeur op zelfstandige wijze en naar volle tevredenheid. Ook ondersteunt ze bij de sociale activiteiten als er extra handjes nodig zijn. Ze leert snel, en is op zoek naar betaald werk. Eén van de doelen die Irina hoog heeft staan is stabiliteit, rust en regelmaat in haar leven als alleenstaande moeder van 2 kinderen. Irina heeft de afgelopen drie maanden een training “de sleutel tot succes” gevolgd. Hier kwam naar voren dat Irina opvallend gedisciplineerd is, altijd netjes op tijd is en dat zij afspraken goed na komt. Haar leerpunt is zelfvertrouwen, haar timide indruk staat haar soms in de weg in de zoektocht naar werk. Als Irina een kans krijgt om zichzelf te ontwikkelen, is zij een trouwe medewerkster! Zij heeft nog nooit 28-32 uur gewerkt, dus opbouwen is erg belangrijk. Ze is ook erg dankbaar dat we dit voor haar willen doen.

Beschikbaarheid: 28 – 32 uur
Opleiding: Rusland: Universiteit Financiële administratie,
Opleiding Nederland: Bedrijfsadministratie & Schoonheidsspecialiste
Mogelijkheden: (financiële) administratie, gastvrouw, werken in een salon, hulp bij opstarten eigen salon.
Auto: ja

Nederlands: Voldoende