BVO_BVM_Aankomst bij Futureland

Bezoek Maasvlakte II BVM-BVO

De geschiedenis van Montfoort en Oudewater gaat al een lange tijd terug. Ook op ondernemersgebied is dit het geval. “Dezelfde mentaliteit” is een vaak gehoorde uitspraak. Om dit eens in een activiteit samen te laten vallen hadden de bedrijvenverenigingen het plan opgevat eens een gezamenlijke dag te organiseren om mekaar nog eens wat beter te leren kennen. In samenwerking met het bestuur van de BVM hadden we het plan opgevat een bezoek te brengen aan de Maasvlakte II.

Met in totaal 90 ondernemers vertrokken we met 2 bussen vanuit Montfoort en Oudewater in de middag van 5 juli jongstleden. Om 14.00 uur werden we welkom geheten bij het  bezoekerscentrum van de Maasvlakte II, Futureland. Onder het genot van een kopje koffie of thee konden we eerst even lekker bijkletsen, waarna we een presentatie over de aanleg van het gebied kregen. Hoe het idee opstaan is over het gebied, de aanleg ervan, de voortgang en wat er nog te realiseren valt. De positie van Rotterdam in de wereld die nog steeds heel belangrijk is. We zijn nog steeds de grootste haven van Europa, gevolgd door Antwerpen en Hamburg, maar mede door de Maasvlakte II, blijven we voorlopig wel koploper. Iets om trots op te zijn als Nederland! De mogelijkheid om de allergrootste zeeschepen te ontvangen en de ligging, maakt de haven uniek. Schepen met wel 22.000 TEU (Twenty Foot Equivalent Unit) aan boord, zijn voor de haven geen probleem.

Ons kent ons
Aansluitend gingen we aan boord van de rondvaartboot voor een tocht door het gebied. De weergoden waren ons zeer goed gezind, zodat we allemaal heerlijk op het dek konden vertoeven. Onder het genot van een hapje en een drankje konden we genieten van erg indrukwekkende uitzichten. Gigantische schepen die gelost worden door kranen die op afstand bestuurd worden. Een goed indruk krijg je van hoe groot het gebied is, het beste vanaf het water. De ondernemers uit Montfoort en Oudewater keken hun ogen uit en ondertussen werd er goed “gemixt” tussen de bedrijvenverenigingen, toch een beetje “ons kent ons”.

Voor herhaling vatbaar
Om 17.00 uur stond de bus weer klaar om ons naar de volgende locatie te brengen. Er stond een BBQ op het programma bij restaurant Zoet en Zout aan het Haringvliet in Stellendam. We konden ook hier weer heerlijk buiten vertoeven op het grote terras. Het eten en de drankjes waren goed geregeld en voor een ieder ruim voldoende keuze. Om 21.00 uur keerden we voldaan weer huiswaarts. Ik heb de ervaringen een beetje gepeild en volgens een ieder was het een zeer geslaagde dag en ook zeker de combinatie BVM BVO, voor herhaling vatbaar.