Bus Syntus BVO Oudewater

Verslag bespreking bereikbaarheid Tappersheul

Aanwezig:
– Piet Six (VITAP)
– Fred van Schaik (VITAP)
– Maxim Meijers (Keolis namens Syntus)
– Mark van Baaren (gemeente Oudewater)
– Hans van Raay (BVO)

Huidige situatie:
Op dit moment zijn er drie mogelijkheden om in Oudewater te komen:
1) Busnr. 107 Utrecht-Gouda v.V. 1X per half uur, spits 1x per kwartier, stopplaats Molenwal en Tramweg
2) Busnr. 5 Woerden – Montfoort – oudewater 1x per uur, stopplaats rotonde Joh. J. Vierbergenweg ter hoogte van de “heks”, laatste rit is om 18.50 uur naar Woerden.
3) Busnr. 505 (Buurtbus) woerden – Oudewater 1x per uur (max. 8 Pers. ivm vergunning), diverse opstapplaatsen in Oudewater, wordt gerund door vrijwilligers, maken zelf een dienstregeling, laatste rit is om 18.45 uur naar Woerden.

Wensen:
VITAP en BVO hebben argumenten aangedragen waarom een uitbreiding van de bereikbaarheid van Tappersheul is gewenst. En niet alleen Tappersheul maar eigenlijk heel Oudewater. Het is voor ondernemers in Oudewater moeilijk om medewerkers te vinden die bereid zijn om naar Tappersheul te reizen tnzij het met eigen vervoer is. Het openbaar vervoer is qua aansluiting slecht. Piet Six vraagt ook namens de ondernemers op het bedrijventerrein van Montfoort aandacht voor dezelfde problematiek.
VITAP en BVO vragen of de stop van bus 5 niet ook op tappersheul kan worden gemaakt.

Toezeggingen:
In de komende tijd zal er vanuit woerden eerder een rit met bus 505 worden gedaan. De vroegste is nu 08.03
Maar men is bereid daar een uur eerder mee te starten, dus 07.03 De eerste rit. Ok zal er een extra busje gaan
Rijden i.v.m. De drukte op deze lijn. Mogelijk dat Syntus het model bus gaat vergroten waardoor 35 man vervoerd kunnen worden, maar dat gebeurd dan met bus 5.

Syntus gaat kijken of het mogelijk is, omdat het slechts een klein stukje extra is, een stop te maken op Tappersheul. Wel moet VITAP nog een goede plek aanwijzen waar dit kan plaatsvinden. Er is gedacht aan de parkeerplaats bij de gemeente werf maar Syntus heeft een voorkeur voor een centrale plek. Bekeken wordt of eventueel in de straat tussen Goudriaan en Van Dam transport een mogelijkheid kan worden gemaakt.
Voorwaarde is wel dat de bus er een moment moet kunnen blijven staan.
Syntus geeft aan dat zij ook nog een andere optie kennen: de Geobike. Voor een bedrag van € 1,50 per uur en € 3.00 Voor een hele dag kan een fiets worden gebruikt die via een app ontgrendeld kan worden. De fietsen krijgen dan een vaste staanplaats (bijv. Molenwal) en kunnen daar opgehaald en teruggebracht worden. Dit idee wordt zeker meegenomen door VITAP en BVO. Wordt vervolgd